top of page

O nama

Palača «Lazzarini-Battiala» je građevina u sklopu baroknog ladanjskog dvorca (kaštela) posljednjeg velikog labinskog zemljoposjednika baruna Lazzarinija, sagrađena 1797.god. Smještena je u malom mjestu Sv.Martin ponad kanjona rijeke Raše, okružena malim seoskim imanjima i neiskvarenom prirodom. Palači se prilazi kroz kamenita vrata i drvoredom stoljetnih kestena. Izvan kompleksa se nalazi velika župna crkva Sv.Martina izgrađena 1907. god., te ruševna crkvica Gospe od Zdravlja iz 16st.

Palaču su obnovili zajedničkim radom, Josip i Maria Belušić, sa kćerkama Dolores i Barbarom. Bio je to veliki izazov s obzirom da je cijeli kompleks  zaštićeni spomenik kulture pod zaštitom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Obnova je započela krajem 2001. i završila u svibnju 2003.

The Palace in 2001. when we bought it.

My father Josip, sister Barbara, myself,

and mother Maria

The Palace renovated in 2003.

Palača Lazzarini-Battiala danas

Palača Lazzarini-Battiala je danas očuvani dio naše povijesti koji želimo podijeliti sa našom zajednicom i posjetiteljima cijelog svijeta. U njoj je uređeno 6 komfornih apartmana, vinski podrum (konoba),te istarsko ognjište. Ovo je mjesto gdje se možete opustiti daleko od gužve turističkih odmarališta, gdje možete nešto naučiti o lokalnoj povijesti i kulturi, umjetnosti i gastronomiji – potrudit ćemo se da se osjećate kao kod kuće!

 


 

bottom of page