top of page
Sveti Martin

Palača Lazzarini-Battiala smještena je u malom mjestu Sv.Martin ponad kanjona rijeke Raše, okružena malim seoskim imanjima i neiskvarenom prirodom. Izvan kompleksa se nalazi velika župna crkva Sv.Martina izgrađena 1907. god., te ruševna crkvica Gospe od Zdravlja iz 16st.

Obzirom da je kuća okružena bogatom netaknutom prirodom, boravak se može koristiti za razne aktivnosti u prirodi : vožnja biciklom ili šetnja okolnim selima i prirodom.

Labin
labinpano02
starigrad2
starigrad3
starigrad1
51_gallery_labin_4.jpg
53_gallery_labin_6.jpg
dubrova1
dubrova2

Na brežuljku iznad Rapca smjestio se je srednjevjekovni Labin čije se staro ime Albona prvi put spominje 285. poslije Krista. Rodni grad Matije Vlačića, reformatora i suradnika Martina Luthera, danas je kulturno i administrativno središte. Rijetko gdje se tako šarmantno spaja bogatstvo arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika s brojnim umjetničkim ateljeima i dahom mladosti koja se tu okuplja, posebno uvečer, u brojnim kafićima. U blizini je Dubrova s parkom skulptura - Forma viva na otvorenom s preko 70 radova.
Nakon šetnje uličicama Starog grada, posjetite Gradski muzej s arheološkom i etnološkom zbirkom i modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe, obiđite memorijalnu zbirku Matije Vlačića Ilirika, zavirite u umjetničke atelijere, uživajte u prekrasnom pogledu s gradske Fortice na Rabac, Cres i okolicu Labina i upustite se u kupovinu po malim, elegantnim trgovinama.

Rabac i obala
rabac3
rabac2
rabac1
139_original_rabac-3.jpg
labin-rabac

Sveti Martin je udaljen 15km od sunčanih plaža Rapca gdje možete aktivno provesti slobodno vrijeme na razne načine : igrati tenis ili paintball, unajmiti čamac ili scooter, igrati odbojku, ići na tečaj ronjenja , na organizirani brodski izlet do Cresa, ili jednostavno uživati u suncu i moru našeg Jadranskog mora. Nemojte propustiti odlične riblje restorane. Ukoliko želite mirnija mjesta  uz more preporučujemo Svetu Marinu, Ravni, Tunaricu ili Trget, mala ribarska mjesta i kampirališta uz naš labinski poluotok.

bottom of page